RETRO DAYS @monsieur.rouge HOTDOGS & VINTAGE Featuring @vintagehoarder_fvf ZATERDAG 5 december Spaarne 44. 🌭🛒

Bienvenue! 

Monsieur Rouge, een petite brasserie op één van de mooiste plekken van Haarlem. Gelegen aan de rivier het Spaarne tussen de Gravestenenbrug (ophaalbrug) en de Melkbrug.  Monsieur Rouge is kleinschalig, intiem en bijzonder sfeervol. 

Wij zijn trots op ons concept, en werken zeer klantgericht. 

Monsieur Rouge staat voor kwaliteit. Zowel in service als de producten. 

Er heerst een ontspannen sfeer en iedereen is welkom. 

In stijl zijn wij onderscheidend. De inrichting is eigentijds, warm, met een vleugje chique. Zoals de naam al doet vermoeden komen Franse invloeden terug in het interieur, de dranken en de menukaart. Buiten de kaart om serveert Monsieur Rouge een wekelijks wisselend hoofdgerecht. Onze “Suggestion du Chef”.

Kom langs en zie, proef en ervaar het zelf. 

 

De open bar en keuken nodigen uit om er plaats te nemen. 

Geniet van een borrel en een shared bite of diner. 

Op het terras aan het Spaarne, met zicht op mooie karakteristieke panden, bootjes en het water, is het heerlijk genieten. Ons terras is herkenbaar aan de rode stoelen! Kom maar lekker in de zon zitten en laat jezelf verwennen. 

Monsieur Rouge heeft ook een lekker gevelterras.  Laat het weer het afweten dan is het hier toch aangenaam vertoeven met plaids, kussens en heaters. 

Onze franse Bulldog Sjef heet jullie van harte welkom,

A bientôt,   

Ontbijt

Een heerlijke cappuccino of espresso van branderij Bocca te Amsterdam. Gember of muntthee naast een lekker ontbijt om de dag goed te beginnen. 

Denk hierbij aan verse jus d'orange, Griekse yoghurt met rood fruit en huisgemaakte granola, biologisch desem brood en een croissant of pain au chocolat vers uit de oven.


Lunch

Lunch

Een echte aanrader voor de lunch is onze croque monsieur of madam met spiegeleitje.

Keuze uit sandwich pulled-pork, een toast tuna melt of omelet/ uitsmijter met ham en kaas is ook mogelijk. Hierbij serveren wij heerlijke wijnen. 

BORREL EN BITES

Diner

Monsieur Rouge heeft een kleine diner-kaart. 

Naast de hoofdgerechten op het menu heeft Monsieur Rouge elke twee weken een wisselend hoofdgerecht. 

Onze suggestion du chef!

Dus kom je vaker dineren bij Rouge, dan is er toch ook steeds weer een nieuw gerecht te proeven.

Ook onze bites to share zijn perfecte hapjes om met elkaar te delen tijdens de borrel en als voorgerecht.

Bocca koffie

Toen oprichter Menno Simons ongeveer twintig jaar geleden op reis was in Ethiopië (waar hij toen nog handelde in biologisch sesamzaad), stuitte hij tijdens een wandeling  op koffieplanten vol rijpe rode bessen. De kiem was gelegd… Ter plekke nam hij zich voor deze schat naar Nederland te brengen, de boeren met wie hij bevriend raakte aan biologische keurmerken te helpen, en ze op eerlijke wijze de vruchten van hun harde werk te laten plukken.

Eenmaal terug in Amsterdam sloot hij zich op in zijn garage met een kleine PROBAT brander en experimenteerde er op los met zijn vracht Ethiopische koffiebonen.

Stella Artois

Bij Stella Artois zijn ze extreem trots op hun Belgische roots. Het verhaal kan je vinden op elke fles Stella Artois. Als je aandachtig kijkt, worden enkele elementen van de herkomst met enige trots vermeld.

Zij vinden de oorsprong van hun brouwtradities terug in 1366 in Leuven, waar ook de oorspronkelijke brouwerij Den Hoorn werd opgericht. Den Hoorn, een wereldvermaard brouwinstituut, legde de basis van de kwaliteit, smaak en standaard waarvoor Stella Artois vandaag bekend staat. Ter ere daarvan wordt het symbool van de brouwerij Den Hoorn trots in het embleem weergegeven.

In 2019 is Stella Artois verkozen tot beste internationale pils.


Appeltaart Imperium

De lekkerste ambachtelijke appeltaarten van ’t land, komen van het Appeltaart Imperium. Per week bakken ze 100 taarten. 

De lekkere appeltaarten worden met liefde en trots gebakken. Het Appeltaart Imperium is een sociale firma met een degelijke werkwijze en een rustige sfeer. Van de taartbodem, de suiker, de appels en rozijntjes tot aan de slagroom op de top; alle ingrediënten worden met zorg gekozen én bereid. 

Een team van deelnemers/cliënten wordt er door een aantal vakbegeleiders ondersteund bij het bakken van de ambachtelijke appeltaarten en in het (weer) leren functioneren in een professionele werkomgeving.

Bovendien… ruikt het er altijd heerlijk!

Contact met MRouge