"Petite brasserie aan het Spaarne"

ontbijt-lunch-diner

Bienvenue! 

Monsieur Rouge, een petite brasserie op één van de mooiste plekken van Haarlem. Gelegen aan de rivier het Spaarne tussen de Gravestenenbrug (ophaalbrug) en de Melkbrug.  Monsieur Rouge is kleinschalig, intiem en bijzonder sfeervol. 

Wij zijn trots op ons concept, en werken zeer klantgericht. 

Monsieur Rouge staat voor kwaliteit. Zowel in service als de producten. 

Er heerst een ontspannen sfeer en iedereen is welkom. 

In stijl zijn wij onderscheidend. De inrichting is eigentijds, warm, met een vleugje chique. Zoals de naam al doet vermoeden komen Franse invloeden terug in het interieur, de dranken en de menukaart. Buiten de kaart om serveert Monsieur Rouge een wekelijks wisselend hoofdgerecht. Onze “Suggestion du Chef”.

Kom langs en zie, proef en ervaar het zelf. 

 

De open bar en keuken nodigen uit om er plaats te nemen. 

Geniet van een borrel en een shared bite of diner. 

Op het terras aan het Spaarne, met zicht op mooie karakteristieke panden, bootjes en het water, is het heerlijk genieten. Ons terras is herkenbaar aan de rode stoelen! Kom maar lekker in de zon zitten en laat jezelf verwennen. 

Monsieur Rouge heeft ook een lekker gevelterras.  Laat het weer het afweten dan is het hier toch aangenaam vertoeven met plaids, kussens en heaters. 

Onze franse Bulldog Sjef heet jullie van harte welkom,

A bientôt,   

Café et petit déjeuner

Koffie van Bocca Amsterdam en een lekker ontbijt om de dag goed te beginnen. Denk hierbij aan verse jus d'orange, yoghurt met rood fruit en huisgemaakte granola, biologisch desem brood en een croissant of pain au chocolat net vers uit de oven.


Lunch

Lunch

Neem een croque Monsieur Rouge of Madame met een spiegeleitje, een toast Tuna Melt, eggs sunny side up of bijvoorbeeld een omelet. Hierbij serveren wij heerlijke wijnen. Wit: Viognier, Picpoul of een Chardonnay. Rood: Syrah, Merlot of een Pinot Noir.

BORREL EN BITES

Diner

Monsieur Rouge heeft een kleine diner-kaart. 

Naast de hoofdgerechten op het menu heeft Monsieur Rouge elke week/twee weken een wisselend hoofdgerecht. 

Onze suggestion du chef!

Dus kom je vaker dineren bij Rouge, dan is er toch ook steeds weer een nieuw gerecht te proeven.

En onze bites to share zijn perfecte hapjes om met elkaar te delen tijdens de borrel. 

Bocca koffie

Toen oprichter Menno Simons ongeveer twintig jaar geleden op reis was in Ethiopië (waar hij toen nog handelde in biologisch sesamzaad), stuitte hij tijdens een wandeling  op koffieplanten vol rijpe rode bessen. De kiem was gelegd… Ter plekke nam hij zich voor deze schat naar Nederland te brengen, de boeren met wie hij bevriend raakte aan biologische keurmerken te helpen, en ze op eerlijke wijze de vruchten van hun harde werk te laten plukken.

Eenmaal terug in Amsterdam sloot hij zich op in zijn garage met een kleine PROBAT brander en experimenteerde er op los met zijn vracht Ethiopische koffiebonen.

Bakkerij MAMA

Bakkerij MAMA is gehuisvest in een licht en ruim fabriekspand in Zwanenburg, een dorp tussen Haarlem en Amsterdam. Bij binnenkomst stap je in een open ruimte waar je de bakkers aan het werk ziet en het ovenvers brood ruikt. In zes combi-steamovens bakken ze hier diverse soorten brood zowel desem als gist. Ze werken uitsluitend met biologisch steengemalen meel zonder enige vorm van toevoegingen of stabilisators. Het meel is afkomstig van vier verschillende Nederlandse molens. Monsieur Rouge is zelf fan van de Pecan Coffee en raspberry financiers en de huisgemaakte granola.

Stella Artois

Bij Stella Artois zijn ze extreem trots op hun Belgische roots. Het verhaal kan je vinden op elke fles Stella Artois. Als je aandachtig kijkt, worden enkele elementen van de herkomst met enige trots vermeld.

Zij vinden de oorsprong van hun brouwtradities terug in 1366 in Leuven, waar ook de oorspronkelijke brouwerij Den Hoorn werd opgericht. Den Hoorn, een wereldvermaard brouwinstituut, legde de basis van de kwaliteit, smaak en standaard waarvoor Stella Artois vandaag bekend staat. Ter ere daarvan wordt het symbool van de brouwerij Den Hoorn trots in het embleem weergegeven.

In 2019 is Stella Artois verkozen tot beste internationale pils.


Afhaal en bezorg menu van deze week: