Monsieur Rouge

Petite brasserie aan het Spaarne

ontbijt-lunch-diner

Over Monsieur Rouge

Bienvenue!

Monsieur Rouge, een petite brasserie op een van de mooiste plekken van Haarlem. Gelegen aan de rivier het Spaarne. Monsieur Rouge is kleinschalig en intiem.

Wij zijn One of a kind en dat komt voornamelijk door de sfeer. No nonsense en zeer klantgericht. Monsieur Rouge staat voor kwaliteit. Zowel in de service als de producten. 

Er heerst een ontspannen, sfeer, toegankelijk voor iedereen. Maar wel met onderscheidende stijl. De inrichting is eigentijds, warm, met een vleugje chique. Zoals de naam al doet vermoeden komen franse invloeden terug in het interieur en in ons ontbijt, lunch en diner!! Ook serveert Monsieur Rouge bites to share. Kleine hapjes om lekker met elkaar te delen bij de borrel. (Ga verder naar foto's voor onze menukaart)

De open bar aan de wand zegt genoeg. Kom bij Monsieur Rouge in de keuken zitten en genieten van een hapje en een drankje. Op huisfeestjes is het ook altijd het gezelligst in de keuken is onze mening.

Het terras aan het water is heerlijk. Jullie herkennen ons terras aan de rode stoelen! Kom maar lekker in de zon zitten en genieten van het uitzicht en de bootjes. Ook het terras direct aan het pand is fijn, er zijn heaters en dekens.

En onze franse bulldog Sjef is een gastheer pure sang!


Café et petit déjeuner

Koffie van Bocca Amsterdam en een lekker ontbijt om de dag goed te beginnen. Denk hierbij aan verse jus d'orange, yoghurt met rood fruit en huisgemaakte granola, biologisch desem brood en een croissant of pain au chocolat net vers uit de oven.


Lunch

Lunch

Neem een croque Monsieur Rouge of Madame met een spiegeleitje, een toast Tuna Melt, eggs sunny side up of bijvoorbeeld een omelet. Hierbij serveren wij heerlijke wijnen. Wit: Viognier, Picpoul of een Chardonnay. Rood: Syrah, Merlot of een Pinot Noir.

BORREL EN BITES

Diner

Monsieur Rouge heeft een kleine diner-kaart. (zie foto's)

Naast de hoofdgerechten op het menu heeft Monsieur Rouge elke week/twee weken een wisselend hoofdgerecht. 

Onze suggestion du chef!

Dus kom je vaker dineren bij Rouge, dan is er toch ook steeds weer een nieuw gerecht te proeven.

En onze bites to share zijn perfecte hapjes om met elkaar te delen tijdens de borrel. 

Bocca koffie

Toen oprichter Menno Simons ongeveer twintig jaar geleden op reis was in Ethiopië (waar hij toen nog handelde in biologisch sesamzaad), stuitte hij tijdens een wandeling  op koffieplanten vol rijpe rode bessen. De kiem was gelegd… Ter plekke nam hij zich voor deze schat naar Nederland te brengen, de boeren met wie hij bevriend raakte aan biologische keurmerken te helpen, en ze op eerlijke wijze de vruchten van hun harde werk te laten plukken.

Eenmaal terug in Amsterdam sloot hij zich op in zijn garage met een kleine PROBAT brander en experimenteerde er op los met zijn vracht Ethiopische koffiebonen.

Bakkerij MAMA

Bakkerij MAMA is gehuisvest in een licht en ruim fabriekspand in Zwanenburg, een dorp tussen Haarlem en Amsterdam. Bij binnenkomst stap je in een open ruimte waar je de bakkers aan het werk ziet en het ovenvers brood ruikt. In zes combi-steamovens bakken ze hier diverse soorten brood zowel desem als gist. Ze werken uitsluitend met biologisch steengemalen meel zonder enige vorm van toevoegingen of stabilisators. Het meel is afkomstig van vier verschillende Nederlandse molens. Monsieur Rouge is zelf fan van de Pecan Coffee en raspberry financiers en de huisgemaakte granola.

Stella Artois

Bij Stella Artois zijn ze extreem trots op hun Belgische roots. Het verhaal kan je vinden op elke fles Stella Artois. Als je aandachtig kijkt, worden enkele elementen van de herkomst met enige trots vermeld.

Zij vinden de oorsprong van hun brouwtradities terug in 1366 in Leuven, waar ook de oorspronkelijke brouwerij Den Hoorn werd opgericht. Den Hoorn, een wereldvermaard brouwinstituut, legde de basis van de kwaliteit, smaak en standaard waarvoor Stella Artois vandaag bekend staat. Ter ere daarvan wordt het symbool van de brouwerij Den Hoorn trots in het embleem weergegeven.

In 2019 is Stella Artois verkozen tot beste internationale pils.

Joie de bière!

Foto's

Contact met MRouge

Bel: 023 2028551

Mail: info@monsieurrouge.nl

Instagram: monsieur.rouge

Kom langs: Spaarne 44, Haarlem

Reserveer nu een tafel